Taseva nga TI për prokurimin e vaksinave: Të gjitha dokumentet duhet të bëhen të disponueshme për publikun

60

Slagjana Taseva nga Transparency International në paraqitjen e ftuar “Studio 10” në TV 24, komentoi artikujt e gazetës italiane “La Verita” të cilat në vazhdimin e sotëm zbulojnë detaje se si Maqedonia i siguroi vaksinat kineze.Duhet të sqarohet se si ka filluar procedura e prokurimit të vaksinave. Të gjitha këto informacione nuk janë të mira, të gjitha këto ngjarje tregojnë mungesë serioziteti në prokurimin e vaksinave, të cilat janë përparësi për çdo pjesë të aktiviteteve të qeverisë. Mënyra duhet të jetë transparente sepse është me interes të madh për qytetarët dhe paratë publike shpenzohen. A është në rregull të porositni vaksina nga kompani private ose përmes ndërmjetësuesve në një situatë ku mund të porositet përmes misioneve diplomatike dhe kontakteve të drejtpërdrejta me vendet, krijon shqetësim, në sfond kam pyetjen nëse furnizimi me vaksina do të abuzohet me ” Bëni ndonjë fitim ose interes dhe kjo duhet të pastrohet për të hequr dilemat tona nëse kjo sjellje është e ligjshme, “tha Taseva.