Suedia ndaloi hyrjen e shtetasve të Maqedonisë së Veriut, ja deri më cilën datë

415

Për shkak të bilancit negativ me rastet me koronavirus, përveç BE-së, shtetet anëtare dhe shtetet e tjera evropiane do të bëjnë vlerësime e veta se qytetarët e cilave shtete lejohen të hyjnë.

Suedia ka marrë një vendim jo të mirë për shtetasit e Maqedonisë së Veriurt. Qeveria suedeze mori vendim për qytetarët e Maqedonisë, të cilët do ta kenë të ndaluar të hyjnë në këtë vend deri më 31.

Ky vendim bazohet në të dhënat e fundit të vendeve që janë më të prekur nga koronavirusi, përfshirë këtu edhe Maqedoninë e Veriut.

Ky vend vazhdimisht bën përtëritjen e të dhënave lidhur me situatën me kovid dhe se në bazë të vendimeve të fundit, përjashtim kanë 14 vendet që u gjendën në listën e sigurt vendeve.

Në mesin e vendeve të sigurta nga BE ishte Algjiri, Australia, Gjorgjia, Japonia, Kanda, Moroko, Mali i Zi, Zelanda e Re, Ruanda, Serbia, Korea e Jugut, Tajlanda, Tunizi dhe Uruguai.

“Ndalesa për për hyrje në vend nuk ka të bëjë për banorët e ri dhe studentët që duhet të vinë në vend”, sqarojnë nga qeveria suedeze.