Stoilkovski-VMRO-DPMNE: Pse paguajnë qytetarët e Maqedonisë për kujdesin shëndetësor, kur nuk mund të vaksinohen, …?!(video)

33

Deri në orën dhjetë sot, mbi 2,300 qytetarë shkuan në Serbi për vaksinim!, Këtë e deklaroi sot Naum Stoilkovski nga VMRO-DPMNE si koment i ditës.

-Dhe kush e di se sa të tjerë kanë mbetur gjatë natës. Dhe pse, sepse regjimi po ndjek komisionet dhe po shtrihet në plazhe në vend që të kërkojë vaksina, duke kërkuar një kurë për pandeminë nga e cila vdiqën 3,600 bashkëqytetarë! Vetëm deri dje, 3,600 funerale ishin organizuar për shkak të paaftësisë dhe krimit për komisionet e Zaevit, Filipçes dhe zyrtarëve të tjerë në pushtet! Mënyra! Pra, ky është një turp! Në rreth gjashtë javë, vetëm rreth 7,000 mjekë janë vaksinuar në Maqedoni! Dhe për ta nuk ka mjaft. Spitalet janë të mbushura me sëmundje koronare të zemrës, fëmijët po vuajnë, gjithnjë e më shumë fëmijë po sëmuren dhe ka gjithnjë e më shumë pasoja për fëmijët për shkak të arteries koronare! Defekte të zemrës, goditje në tru, sëmundje të mushkërive tek fëmijët deri në 12 vjeç! Dhe ata bëjnë banja dielli në plazhet e Meksikës dhe Gadishullit Arabik – kriminelë dhe dezertorë, thotë Stoilkovski.

Ai shton se gara për komisione në vend të vaksinave është GJENOCID kundër këtij populli!

-Për shkak të garës për komisione, ata thonë gëzohu, nuk ka vaksina, gëzohu, ju nuk jeni derra gini për vaksina! Nga 3,600 të vdekur, nga 100 që vdiqën në një fundjavë, 125,000 të infektuar deri më tani, kandidojnë për komisione përmes ndërmarrjeve fantazmë për vaksina, për ilaçe! 2,300 qytetarë janë duke pritur në radhë në kufi për të shkuar në një vend tjetër për vaksinim. 2,300 qytetarë po largohen, duke kërkuar strehim para vdekjes për shkak të komisioneve të regjimit. Maqedonia po humbet sovranitetin e saj me regjimin, qytetarët, qytetarët e Maqedonisë po lypin vaksina në vendet fqinje, për shkak të aramilakut të regjimit! Me regjimin, Maqedonia po humbet sovranitetin e saj çdo ditë, për shkak të vetë-zhvlerësimit të punëtorëve të irrituar, kriminelëve që nuk mendojnë asgjë tjetër përveç garës për komisione dhe krim! Nëse ne jemi një vend, siç nuk jemi, Maqedonia tani do të kërkojë një listë të qytetarëve të vaksinuar maqedonas në Serbi, do të kërkojë një faturë për vaksinimin e shtetasve maqedonas dhe do t’i paguante faturën Serbisë! Mijëra dhe mijëra qytetarë paguajnë për sigurimin shëndetësor në Maqedoni dhe nuk marrin asgjë kur u nevojitet më shumë. Mjerim dhe turp! “Maqedonia aktualisht po përballet me diçka edhe më të rrezikshme se kurora, ajo po përballet me një regjim, duart e tij të përgjakshme po tërheqin komisione dhe para nga buxheti,” tha Stoilkovski.