Ilmi Selami zv/drejtor i ESHS/Çuditem pse maqedonasit u bëjnë thirrje maqedonasve që të mos regjistrohen

41

Çfarë nuk është në rregull me thirrjen e qytetarëve që t’i binden ligjit? Unë nuk pyes veten pse shqiptarët kërkojnë regjistrimin e shqiptarëve, por pyes veten pse maqedonasit kërkojnë regjistrimin e maqedonasve? “Cili është qëllimi, cili është qëllimi,” tha Zëvendës Drejtori i ESHS Ilmi Selami në një intervistë për REL .

Ai shton se ky duhet të jetë një proces i thjeshtë, i cili nuk duhet të politizohet.

“Ne u drejtohemi qytetarëve, ne trokasim në derën e tyre, qytetarët na hapin derën, na japin të dhëna, ne përfundojmë regjistrimin dhe kaq. Efekti është arritur, regjistrimi është bërë. “Me këtë dua të them se axhendat politike në Ballkan, për fat të keq, kurrë nuk kanë ndalur, nuk ndalen dhe nuk do të ndalen kurrë,” tha Selami.