Sotirovski: Peshkopi Petar ligjërisht mund të hapë televizion, presim detaje

45

Drejtori i Komisionit për marrëdhënie me bashkësitë fetare dhe grupet fetare, Darian Sotirovski, i pyetur për të komentuar hapjen e televizionit nga peshkopi Petar, tha se pret që së shpejti ai të njoftojë opinionin me detajet e hyrjes në biznesin mediatik. .

“Për momentin nuk kemi detaje se çfarë koncepti është vërejtur”, tha Sotirovski.

Është për të mirë, thotë Sotirovski, nëse shfrytëzohet e drejta siç e parashikon korniza jonë ligjore, por duhet të shohim.

“Nuk kemi ende asnjë detaj, pres që subjekti që ka marrë lejet nga Agjencia e Medias të dalë dhe të takojë publikun sepse në një moment duhet t’i drejtohet publikut, duhet të transmetojë një sinjal specifik për publikun. “ tha Sotirovski në përgjigje të pyetjes së gazetarit në manifestimin me rastin e themelimit të “Grupit të Miqësisë” ndërmjet KOM-OA dhe BFI.

Me kërkesë të kompanisë “Preobrazba”, në pronësi të Mitropolitit të Prespës Petar Petar, emri i vërtetë i të cilit është Petar Karevski, Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizive (AVMU) dha leje për hapjen e një kanali televiziv me format të përgjithshëm kryesisht argëtues. , i cili do të transmetojë në rajonin e zonës së Shkupit.

Peshkopi Petar ende nuk ka komentuar për planet për televizionin.