Sondazhi i ‘YouGov’ dhe ‘The Economist’: 20% e amerikanëve besojnë se vaksinat kanë mikroçipa!

58

Një në pesë amerikanë besojnë se vaksinat Covid-19 kanë mikroçipa për qeveritë për të monitoruar qytetarët pa dijeni.

20% e qytetarëve të SHBA, besojnë se në përgatitjet injeksione kundër sëmundjes Covid ekzistojnë këto mini-pajisje të teknologjisë së përparuar.

Duket se lajmet e rreme që panë dritën e dritës në mediat sociale në lidhje me vaksinat kundër Covid po fitojnë terren me teoricienë konspirative duke mbështetur ngrohtësisht teorinë e mikroçipave. Për shumë prej tyre, sëmundja Covid-19 është vetëm një mbulesë për monitorimin e njerëzve përmes vaksinave.

Një sondazh nga YouGov dhe The Economist tregon se rreth 20% e amerikanëve besojnë në teori konspirative se mikroçipet mund të jenë futur në injeksione koronare. Pavarësisht nga mungesa e provave për të mbështetur një pretendim të tillë, sondazhi zbuloi se 15% e amerikanëve thanë se kjo teori komploti ishte “ndoshta e vërtetë”, ndërsa 5% të tjerë thanë se ishte “përfundimisht e vërtetë”.

I njëjti sondazh tregoi se 27% e njerëzve të moshës 30-44 vjeç mbështesin këtë teori. Për më tepër, 8% e votuesve demokratë të Joe Biden dhe 29% e votuesve republikanë të Donald Trump mbështesin këtë teori.

Informacioni i gabuar në lidhje me COVID-19 ka qenë një çështje e diskutueshme gjatë vitit të kaluar. Kohët e fundit, Presidenti i SHBA Joe Biden tha se keqinformimi i përhapur në mediat sociale rreth virusit “vret njerëzit”.

Shumë teoricienë të konspiracionit madje kanë fajësuar ‘gurun’ e IT, Bill Gates dhe ish-gruan e tij Melinda për qëndrimin pas komplotit. Në përgjigje të BBC, Fondacioni Bill & Melinda Gates foli për “lajme të rreme”.

Në janar, dolën zërat se vaksinat COVID-19 shkaktojnë fertilitet ose përmbajnë produkte mishi derri, me shumë mjekë hebrenj që nxitojnë të tregojnë se “nuk ka absolutisht asnjë provë” të këtij pretendimi.

Sondazhi i ‘YouGov’ dhe ‘The Economist’: 20% e amerikanëve besojnë se vaksinat kanë mikroçipa!