SKENDER REXHEPI-ZEJDI : PSE BDI MOS TA KUSHTËZOJË LSDM-NË PËR ÇËSHTJEN E SHTETËSISË?

47

Zejd Rexhepi i pyetur nëse ka biseduar me deputetët e BDI-së për Ligjin për shtetësi tha se ai ka pasur bisedime me deputetët e BDI-së.

“BDI si subjekt politik nuk mjafton që vetëm ta përkrahe. Kryetari i BDI-së kur janë në pyetje interesant klanore ata janë në gjendja ta kushtëzojnë qeverinë pa fije problemi. Kushtëzojnë qeverinë për ndonjë gjë në interes të tyre. Pse BDI të mos e kushtëzojë qeverinë për këtë kategori të njerëzve që janë pa shtetësi. BDI-ja një subjekt politik i cili 20 vite qeveri me këtë popull dhe nuk është në gjendje t’ua zgjidh hallin qytetarëve më të ndishëm të kësaj kategorie”, tha Rexhepi.tvshenja

Ai tha se BDI e ka fuqinë për ta kushtëzuar qeverinë.

“Ne mund të debatojmë për të ndryshuar ligji, ne nuk insistojmë që të jetë ky. BDI ka zgjedhur metodën e lojës, publikisht thonë ne e përkrahim ndërsa nga qeveria marrin vendim që të mos përkrahet dhe kjo është lojë që e kuptojnë qytetarët”, tha Zejd Rexhepi.