Shokon Reuters / Koronavirusi është racist, po vret më shumë afrikano-amerikanët se sa amerikanët në përgjithësi (VIDEO)

306

linku http://www.standard.al/2020/04/08/shokon-reuters-koronavirusi-eshte-racist-po-vret-me-shume-afrikano-amerikanet-se-sa-amerikanet-ne-pergjithesi-video/

‘Reuters’, ne nje publikim te vetin, ne te cilen komenton deklaratën e Dr.Fauci mbi shkallën e lartë të vdekshmërisë nga koronavirusii, theksohet se të dhënat tregojnë se po vret më shumë Afrikano-Amerikanët me një normë më të lartë sesa popullsia amerikane në përgjithësi.

Kështu në njëfarë mënyrë komentohet nga agjensia prestigjioze e lajmeve në botë, se “koronavirusi qenka racist”, ndërsa në komentin përkrah videos thuhet se sipas numrave paraprakë nga Luiziana, Michigan dhe Illinois, zyrtarët thonë se tregojnë për pabarazitë në shëndetin dhe aksesin e kujdesit shëndetësor.

“Koronavirusi i ri po vret Afrikano-Amerikanët me një normë më të lartë sesa popullsia amerikane në përgjithësi, sipas numrave paraprakë nga Luiziana, Michigan dhe Illinois që zyrtarët thonë se tregojnë për pabarazitë në shëndetin dhe aksesin e kujdesit shëndetësor”, shkruan Reuters.

Dr. Fauci comments on higher rate of mortality among African-Americans

The new coronavirus is killing African-Americans at a higher rate than the U.S. population at large, according to preliminary numbers from Louisiana, Michigan and Illinois that officials say point to disparities in health and healthcare access.

Geplaatst door Reuters UK op Woensdag 8 april 2020