SHBA-të: Fokusohuni te lufta kundër korrupsionit dhe te sundimi i ligjit, janë thelbi i partneritetit tonë strategjik

41

Ambasada e Sheteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) në Shkup, ka përshëndetur miratimin në Kuvend të Strategjisë Kombëtare Antikorrupsion 2021-2025, por njëkohësisht kërkon nga autoritetet e vendit, të vendosin theksin te zbatimi i saj, transmeton Zhurnal.

Ambasada amerikane thotë se autoritetet e vendit tashshmë duhet të përqndrohen në zbatimin e trategjisë që paraqet punë të rëndësishme në luftën kundër korrupsionit, që njëherit është edhe fokusi bazë i partneritetit strategjik mes dy vendeve.

“Ky është një hap i rëndësishëm, megjithatë suksesi i vërtetë do të matet përmes zbatimit të suksesshëm të strategjisë. Lufta kundër korrupsionit dhe forcimi i sundimit të ligjit janë jetike për Maqedoninë e Veriut, dhe çështja bazë e partneritetit tonë strategjik”, thuhet në postimin e ambasadës në Twitter.