Raketa kineze,mbetjet ranë në perëndim të ishujve Maldive.

71

Rënia e pakontrolluar e raketës hapësinore kineze Long March 5B kishte krijuar ankth dhe shqetësim te disa vende në rajone të ndryshme të botës. Fakti që pjesa e mbetur e raketës peshonte 20 tonë kishte krijuar frikë për pasoja të mundshme pas hyrjes në atmosferën e tokës. Fatmirësisht me hyrjen në atmosferë, shumica e mbetjeve të raketës u dogjën dhe rënia e tyre në Oqeanin Indian nuk solli asnjë problem. Konkretisht mbetjet ranë në perëndim të ishujve Maldive. Autoritetet kineze bënë të ditur se rënia e pjesëve të raketës mëngjesin e kësaj të diele nuk krijoi asnjë shqetësim serioz. Italia ishte në alert gjithë natën dhe mbrojtja civile ishte në punë nga frika e rënies së raketës më të madhe kineze në këtë vend sikurse i njëjti shqetësim ishte edhe për Shqipërinë dhe Kosovën

Lexo me shume:https://www.theguardian.com/science/2021/may/09/chinese-rocket-debris-earth-indian-ocean