Qeveria prezentoi logon për 30 vjetorin e pavarësisë

33

Në konferencën e sotme për shtyp të zëdhënësve të qeverisë, Dushko Arsovski dhe Muamet Hoxha, u prezantua logoja që do të përdoret me rastin e jubileut – 30 vjet nga pavarësia e vendit -.

“Dizajni i logos është frymëzuar nga shtetësia maqedonase, nga dita kur qytetarët vendosën të kenë një Republikë të pavarur të Maqedonisë dhe nga gjithçka që sot, Maqedonia jonë Veriore mbart me vete si një shtet demokratik i përkushtuar për paqe, demokraci, bashkëpunim dhe zhvillimin. “Qeveria.

Siç u shpjegua, mbi bazën tradicionale, të bazuar historikisht, kombëtar, të kuq, simbolet me të cilat theksohet 30 vjetori i pavarësisë janë të bashkuara.

Dielli, emri kushtetues, kodi ndërkombëtar MK dhe numri 30 tregojnë për shtetësinë tonë.

Logoja me rastin e 30 vjetorit të pavarësisë së vendit tonë do të zbatohet për të gjitha ngjarjet publike të institucioneve shtetërore në periudhën e ardhshme dhe do të jetë në dispozicion për të gjithë qytetarët, si pjesë e vizualizimit të programit gjithëpërfshirës për të shënuar këtë ngjarje e jona jashtëzakonisht e rëndësishme – 30 vjet nga referendumi në të cilin u votua pavarësia.