Qeveria nxori BLLOF, ZKPRMV Artan Grubin dhe BDI, asnjë punësim të shqiptarëve në ndërmarrjet private (VIDEO)

73

Qeveria mohon informacionin nga BDI, zyrtarët e të cilit u mburrën se në seancën e fundit të qeverisë u vendos që të subvencionohet punësimi i shqiptarëve në ndërmarrjet private.
Sipas zëdhënësit të qeverisë së LSDM-së Dushko Arsovski, të gjithë qytetarët janë përfshirë në zbatimin e masave për rritjen e punësimit.
Kur u pyet në Alsat M TV nëse Zëvendës Kryeministri Artan Grubi ka të drejtë që BDI ka përmbushur punësimin e saj parazgjedhor për punësimin e shqiptarëve në kompani private, qeveria e mohon këtë informacion.
Zëdhënësi i qeverisë së BDI-së Muhamed Hoya ishte i heshtur në lidhje me pyetjen.
Sipas Alsat, plani i qeverisë thekson romët dhe të gjitha bashkësitë etnike 4 herë, por shqiptarët nuk përmenden veçmas.
Për më tepër, kjo masë do të zbatohet vetëm për kompanitë që aplikojnë për ndihmë nga shteti.
Sipas Alsat, këtë mëngjes Zëvendës Kryeministri Artan Grubi u mburr se BDI përmbushi bindjen nga zgjedhjet që ndërmarrjet private do të duhet të punësojnë shqiptarë.
Në videon e qeverisë deklarata vjen pas 8 minutash