Projektligji: Administrata do të punojë vetëm 4 orë të Premteve

52
  • Administrata do të shndërrohet në një shërbim të vogël, efikas, të kënaqur, lehtësisht të arritshëm për qytetarët dhe shërbim të orientuar drejt shërbimit, thotë Ministri i Shoqërisë së Informacionit, Jeton Shaqiri. Prandaj, janë përgatitur dy ligje për të depolitizuar plotësisht administratën dhe për të krijuar një sistem merite në procedura.

Dhe sipas vlerësimit të Qeverisë, kjo do të kishte qenë më efikase nëse java e tyre e punës do të ishte shkurtuar. Në vend të 40 orëve si punëtorët në sektorin privat – administratorët kanë 36 orë punë në javë. Ose tetë orë nga e hëna në të enjte dhe vetëm katër orë të premten.

Projektligji për zyrtarët administrativ është gati dhe publikohet në ENER ku skadon afati për komentet. Zhvilluar nga Ministria e Shoqërisë së Informacionit dhe Administratës.