Profesori nga Tetova Bardhyl Dauti : Faliminderit kryeministër Albin Kurti

103

Bardhyl Dauti

Fjalim tautologjik, me rrjedhë logjike të fjalëve të shkurta e thënieve të mëdha e me sens matematikor që linearizon shumë ekuacione të komplikuara e integruara keq nga politika e kohës së shekullit të fundit, që ka ngërthyer shqiptarët, këtë popull të ndarë në dysh padrejtësisht, fjalim epokal e në kohezion të plotë me mendimin kolektiv patriotik rreth proceseve politike që tangojnë kombin dhe në sinkron të plotë me diplomacinë e kohës.

Këtë të përbashkët në mes kohezionit e sinkronit, me emërues të përbashët të diplomacisë patriotike, si askush tjetër e më mirë se gjithkush tjetër mund ta artikuloj e shpërfaq në horizont të dijes politike bashkëkohore vetëm Albin Kurti Kryeminister i Republikës së Kosovës.

Fjalim që të bën të ndjehesh më pak i instrumentalizuar karshi ndenjës së kosmopolitizmit internacional, e më tepër origjinal karshi ndjenjës nacionale.

Falemenderit Kryeministër!

B.D!