Prof.Dr Nexhbedin Spahiu / Ajo çka ndodhi sot në veri, është më e rëndësishme se sa shpallja e Pavrësisë së Kosovës

59

Profesori, Nexhmedin Spahiu, ka thënë se ajo çfarë ka ndodhur gjatë ditë së premte në veri të Kosovës është e rëdëshime sesa shpallja e Pavrësisë së Kosovës.

Sipas Spahiut, e rëndësishme është pasi është ngritur flamuri i Kosovës në komunat veriore të Kosovës dhe vendojas e kryetarëve brenda objekteve e bën një sukses më të madh se shpallja e Pavrësisë dhe kjo duhet

“…deklarata e Blinkenit, thjeshtë është një deklratëë diplomatike ku e fajson njërën anë për t’i thanë edhe anës tjetër stop dhe kjo ka një kuptim kësisoj. Përndryshe ky është një sukese i madhe i shtetit të Kosovës, madje më i madhë se shpallja e Pavrësisë së Kosovës. Është sukses. Është më e rëndësishme për Kosovën se shpallja e Pavrësisë së Kosovës. Prandaj beteja nuk ka përfunduar edhe në muajt në vijim, natytisht, nëse arrijnë instutucionet e Kosovës dhe policia e Kosvës me e mbajtë këtë gjendje që është sot. Atëherë pozita e Kosovës në Bruksel do të jetë më e favrorëshme sesa në të kundërtën…”, ka thënë Spahiu në “Debat Plus”.