Presidenti i Këshillit Evropian pas takimit me Zaevin, nuk dëshironte të përcaktojë një datë për negociatat midis Maqedonisë së Veriut dhe BE

47

Presidenti i Këshillit Evropian, pas takimit me Kryeministrin Zaev, nuk dëshironte të përcaktonte një datë për hapjen e negociatave midis vendit dhe BE. Ai madje u përmbajt nga zgjidhja e mosmarrëveshjes dypalëshe midis Shkupit dhe Sofjes dhe shmangu përdorimin e retorikës optimiste për një fillim të shpejtë të bisedimeve të anëtarësimit të vendit në BE, raporton Alsat M nga burimet e tij.

“Unë e mirëprita Zoran Zaevin dhe e informova atë se BE qëndron fort pas Maqedonisë në luftën kundër Covid 19. Ne mbetemi njësoj të përkushtuar ndaj perspektivës Evropiane të Maqedonisë dhe ranë dakord mbi rëndësinë e investimeve të financuara nga BE për të filluar rimëkëmbjen,” tha ai.

Nga ana e tij, kryeministri Zaev shprehu besimin se kreu i këshillit Michel ka mirëkuptim dhe vullnet për disa lëvizje drejt Maqedonisë në Këshillin e ardhshëm të BE-së në qershor kur ai shprehu shpresën se ai pret që konferenca e parë ndërqeveritare të thirret nëse bllokada nga zyrtari Sofja

https://republika.mk/vesti/makedonija/pretsedatelot-na-evropskiot-sovet-po-sredbata-so-zaev-ne-sakashe-da-odredi-datum-za-pregovori-megju-makedonija-i-eu/