Policia do të hetojë kërcënimet për të cilat është ankuar Tetovari për të mos thënë të vërtetën rreth tragjedisë

72

Deri më tani, nuk ka raporte në SPB Tetovë, siç pohojnë nga atje, për kërcënime ndaj Ibin Emshiut nga Tetova, i cili humbi babanë dhe vëllain e tij në zjarrin në spitalin modular, pas së cilës ai dëshmoi për Deutsche Welle se ai ishte kërcënuar me vrasje, për të mos thënë të vërtetën për tragjedinë në qendrën covid.

  • Deri në këtë moment në SPB Tetovë nuk ka raportuar se dikush e ka kërcënuar atë person, tha për “360 gradë” zëdhënësi i SPB Tetovë, Marjan Josifoski

Megjithatë, SPB Tetovë njofton se ata menjëherë do të kontaktojnë me personin dhe do të merren masat e duhura.

“Ata po më kërcënojnë se do të më vrasin, por unë jam i vendosur të them të vërtetën për zjarrin në qendrën covid të Tetovës,” tha Ibin Emshiu për Deutsche Welle pasi humbi babanë dhe vëllain e tij në aksident.

Ai është i zemëruar me stafin e Qendrës Covid, por edhe me politikanët të cilët, siç thotë ai, po përpiqen të fshehin të vërtetën për tragjedinë. Ai pretendon se duhej të paguante 1.000 denarë në ditë për mjekët mjekësorë për t’u kujdesur për vëllain e tij të palëvizshëm 28-vjeçar, i cili vuante nga paraliza cerebrale.

  • Unë u ula atje për gjashtë ditë. Unë kërkova ndihmë për t’u kujdesur për vëllain tim, sepse ai është i palëvizshëm. Më thanë nga spitali se ata nuk kishin një njeri të lirë që mund të më ndihmonte të ndryshoja pelenat e tij. Unë kam problemet e mia shëndetësore, por kam qenë në gjendje të jap para për t’u kujdesur për të, dhe ata e pranuan këtë. Kur erdhi koha për të paguar, ata ranë dakord të ndihmojnë. Kam paguar për t’u ndihmuar dy herë në ditë, e gjithë Emishu për DW.
    Shuma që ata kërkuan ishte 1.000 denarë në ditë, pohon Emshiu.

Pas dëshmisë së tij, kreu i opozitës Hristijan Mickoski reagoi, duke pyetur se kush e kërcënoi Emushin.

  • Çfarë është një katastrofë e vërtetë janë kërcënimet për jetën e Ibn Emshiut, për të mos dëshmuar për të vërtetën goditëse, për sistemin e mykur dhe të kalbur shëndetësor, i cili çoi në katastrofë. Pyetja është kush kërcënoi? Kush dëshiron ta vrasë të vërtetën në këtë mënyrë dhe kujt i përshtatet? Për të mos ndikuar në hetim, ne kërkojmë dorëheqje të menjëhershme nga Hasani, Filipçe dhe Zaev, të cilët, nga rruga, as që ndiejnë përgjegjësi morale, ka shkruar Mickoski në Facebook.

Zjarri që shpërtheu të mërkurën në qendrën covid në spitalin e Tetovës vrau 14 persona, dhe shkaqet e tragjedisë janë subjekt i një hetimi nga Prokuroria Themelore Publike – Tetovë, dhe përfshin ekspertë nga Gjermania.