Policët maqedonas u kapën me drogë nën ulëset në kufirin në Malin e Zi

48

Policët maqedonas janë të kapur me drogë në Mal të Zi. Portali Express raporton se bëhet fjalë për një sasi të madhe droge që janë gjetur gjatë përpjekjes për të hyrë në vend.

Sipas portalit, këta janë zyrtarë të lartë të Ministrisë së Brendshme, por identiteti nuk është zbuluar.

Ministria e Brendshme konfirmon zyrtarisht rastin, por thotë se bëhet fjalë për drogë të sekuestruar më parë që ka mbetur në automjet.

Punonjësit e Sektorit për Krimin Kompjuterik dhe Mjekësinë Ligjore Dixhitale shkuan në trajnim në Mal të Zi, dhe për udhëtimin huazuan një automjet zyrtar nga flota e automjeteve të Ministrisë së Brendshme. Automjeti ishte marrë më parë nga Agjencia për Menaxhimin e Pronës së Konfiskuar, dhe ishte konfiskuar nga Administrata Doganore në një aksion për të luftuar trafikun e drogës në vitin 2016.

  • Kur mbërritën në kufirin midis Shqipërisë dhe Malit të Zi, marihuana u gjet në automjet, i cili ishte fshehur nën sediljet. Mirëpo, punonjësit e Ministrisë së Brendshme nuk kanë asnjë lidhje me drogën, por ajo ishte fshehur në makinë, pra ka mbetur nga viti 2016 kur ky automjet u kap në një aksion të Drejtorisë Doganore, dhe më pas iu dha Agjencisë për Menaxhim të Pronës së Konfiskuar, nga ku i është dhënë MPB -së. Punonjësit e Ministrisë së Brendshme nuk kanë lidhje me drogën dhe kjo u konfirmua nga Prokuroria Publike Shqiptare dhe ata tashmë janë kthyer në Shkup, dhe ne e informuam Prokurorinë tonë Publike për të gjithë rastin për veprime të mëtejshme dhe zbardhjen e rastit , thonë nga Ministria e Brendshme për Press24
  • https://libertas.mk/makedonski-polica-ci-fateni-so-droga-pod-sedishte-na-granica-vo-crna-gora/
  • https://press24.mk/makedonski-policajci-fateni-so-droga-pod-sedishte-na-granica-vo-crna-gora