Po ndodh asimilimi i shqiptarëve në Manastir,BDI “feston”.

391

Edhe kjo festë e shenjtë e gjithë shqiptarëve gjithëandej për të cilën nuk skuqet as Edi Rama as Hashim Thaçi e pse të skuqet Ali Ahmeti objekti ende është gjysëm gjel a kanë mundur ta sosin pronësinë e saj që të jetë SIMBOL I SHQIPTARËVE,po fundi çdo njëri le të japë nga 100.000 euro kanë nga buxheti i vet(një shembull krahasues Gjenerali Mehmet Pashë Deralla nga Tetova tre vite si Ministër i Mbrojtjes të Shtetit Shqiptar të Ismail Qemalit 1912 ka financuar nga pasuria e tijë Ushtrinë e Parë Shqiptare ) Ali Ahmeti u mbyt tue dhënë para për përmendore luftëtarësh në Kosovë (ti kujtojmë lartmadhëritë e tyre tre gjelat që krekosen mbi pleh se Gjermania shtëpinë ku përfundoi jetën Tomas Mani shkrimtari filozofi në SHBA e paguajti dhjetra milionë dollarë si monument kulture me rëndësi për Gjermaninë ,mereni memend në SHBA 15.000 kilometra larg Gjermanisë ndërsa këta tre gjysmagjelat tonë në 40 kilometra nga kufiri Shqiptar në 90 kilometra nga Shkupi në 100 kilometra nga Hani i Elezit i trandin krahët mbi plehun vetëm kur vjen përvjetori ) Pra një përvjetor që e festojnë një popull në 3 shtete më mirë të mos ….Pra kjo festë në Maqedonë shtë gjysëm zyrtare nbetet si e arritur e PDSH-së së Menduh Thaçit për shkak se të gjitha festat qofshin fetare, qofshin nacionale të shqiptarëve në Maqedoni janë nga koha dhe angazhimi në pushtet të pakët dhe mbetën të shënuara si të arritura nga PDSH .BDI asnjë festë shqiptare ose fetare nuk arriti ta zyrtarizojë ose ta gjysëm zyrtarizojë për 18 vite pushtet me VMRO-DPMNE të Nikolla Gruevskit edhe pse në shikim të parë dukej e ofenduar nuk e trazuan barkun,BDI sillej dhe ndjehej e akomoduar,e relaksuar,e pasuruar si grupacion duke iu përmbajtur deri në vdekje thënies Partitë politike janë grupacione njerëzish të bashkuar rreth një qëllimi .Ironia në festime e para që ulet është BDI-a me ministra-mistreca ,që nuk takohen me alfabetin dhe me gjuhën shqipe dhe flasin për të “arritura”,ndërsa jashtë shtëpisë së Alfabetit po ndodh asimilimi i tejsskajsëm i shqiptarëve (90 % u shpërngulën Institucionet qendrore kanë punuar vazhdimisht për Manastirin me qëllim që shqiptarët atje të përfaqësohen në institucione dhe të jetojnë të sigurt, vlerëson kreu i BDI-së Ali Ahmeti. Ai thotë se nevojitet bashkëpunimi i prindërve dhe angazhim i institucioneve lokale për gjimnaz në gjuhën shqipe.Që nënkupton se e hudh topin diku tjetër vetëm te vetvetja jo,dhe në mënyrë indirekte pranon mos aftësinë intelektuale të stafit dhe të tijin për zgjidhje .Jo Jo o zotni ajo punë soset me një seancë të Qeverisë dhe me marrëveshje politike me mandatarin pra me një propozim dhe pikë . Herave tjera do e festojmë në …