Për Teuta Arifin nga këndi i mediave maqedonase në Tetovë ,votat që e bëjnë dallimin…Bërrlloke të hedhura me gjatësi deri dhjetëra metra në varrezat Ortodokse

41

https://tetovoinfo.mk/%d0%ba%d0%b0%d1%98-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%88%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8/

Bërrlloke të hedhura me gjatësi deri dhjetëra metra në varrezat Ortodokse

09/07/2021

Disa dhjetëra metra të gjatë këtë mëngjes arritën në deponinë ilegale të krijuar nga mbeturinat e hedhura para varrezave Ortodokse në Tetovë. Në këtë vend, megjithëse nuk ka enë dhe shenja për hedhjen e ndaluar të mbeturinave hidhet vazhdimisht mbeturina, dhe një pjesë e madhe e tyre janë pjesë mobiljesh dhe mbeturina të ngjashme. Kockat e kafshëve hidhen gjithashtu, dhe një erë e pakëndshme përhapet.

Pamja nga ky vend përsëritet dhe madje edhe muajt parazgjedhorë nuk janë motiv i mjaftueshëm fatkeqësisht e: kjo deponi servisohet në kohë. Highshtë koha që ai që do të menaxhojë komunën në mandatin e ardhshëm do të gjejë patjetër një vend ku do të hidhen mbeturinat e mëdha shtëpiake, veçanërisht për mbeturinat e ndërtimit, thotë Valentin Taseski, një banor i kësaj lagjeje.

Sot, Ndërmarrja Komunale Publike “Tetova” nuk ka pasur përgjigje në pyetjen e këtyre ditëve nëse do të mbledhë mbeturina nga ky lokacion.
Në maj, menaxhmenti i Ndërmarrjes së Shërbimeve Publike “Tetovë” njoftoi se ishte më e matur të pranonte një pjesë të procedurave për menaxhimin e mbeturinave në qytete të tjera, siç ishte vendosja e kontejnerëve nëntokësorë për të shmangur situata të tilla.
Në disa raste, JKH “Tetova” tregon se në një situatë të tillë ata marrin një ekskavator për të mbledhur mbeturina dhe mbeturina që janë hedhur në tokë.