Pendarovski: Nuk do të humbasë Maqedonia nëse ka 3.500 Bullgarë në Kushtetutë

34

Presidenti Stevo Pendarovski pas takimit me kolegun austriak Aleksandar Van der Belen tha se së shpejti do të formohet grupi punues që do të përgatisë amendamentet kushtetuese dhe do të propozojë ekspertin e tij dhe pret që shumë shpejt opinioni të shohë përmbajtjen. të amendamentit që do të futet dhe bullgarëve në Kushtetutë.

I pyetur nëse Bullgaria do ta kushtëzojë Maqedoninë me kërkesa të reja në të ardhmen, Pendarovski tha se asgjë nuk mund të parashikohet para kohe.

  • Askush nuk mund t’i parashikonte kushtet që Bullgaria na ka vendosur deri tani, as në Shkup e as në Bruksel. Unë besoj se nuk do të ketë kërkesa të reja nga ana e tyre, por qytetarët me të drejtë pyesin nëse do të ketë kërkesa të reja nga një shtet tjetër apo nga i njëjti vend nëse bëjmë ndryshimet kushtetuese. Besueshmëria e BE-së si komunitet këtu tani është dëmtuar në mënyrë drastike, sepse ne jemi i vetmi vend që e kemi ndryshuar emrin dhe jemi duke pritur në dhomën e pritjes së BE-së – shtoi Pendarovski.

I pyetur nëse do ta bindë VMRO-DPMNE-në që të votojë për amendamentet kushtetuese që do të përfshijnë pakicën bullgare në Kushtetutë, presidenti i Austrisë, Alexander Van der Bellen, tha se nuk do të ndërhyjë në marrëdhëniet e brendshme politike, por beson se Kuvendi do të shqyrtohej seriozisht kjo çështje.