Pendarovski LIVE; SHPALL GJENDJE TE JASHTEZAKONSHME

185
https://www.facebook.com/watchparty/965025500560547/

Presidenti i vendit Stevo Pendarovski sapo iu drejtua opinionit në një press konferencë nga Villa Vodno. Ai tha se sot qeveria iu drejtua parlamentit për këtë sipas kushtetues por kryeparlamentari tha se parlamenti nuk mund të mblidhet dhe këtë ia delegoi presidenitit sipas kushtetuës dhe nenit 125. Presindenti vendit shpalli Gjendje të jashtëzakonshme në gjithë vendin dhe e njejta do të zgjasë 30 ditë. Para se të përfundojnë 30 ditët pres nga qeveria raport detal nga masat e mara, për të shiquarnevojën eventuale të vazhdimit të gjendjes së jashtëzakonshme dhe për 30 ditë. Ai tha se RMV për herë të parë nga pavarsia shpall gjendje të jashtëzakonshme dhe kjo tregon se sa është reziku për të gjithë ne. Qeveria do të ketë më shumë kompetenca dhe do të mund ti shfrytëzoj të gjitha resurset në vend.