OSMANI: MAQEDONIA E VERIUT NË NATO, GARANCI E MËTUTJESHME PËR STABILITET RAJONAL

166

Kryetarja e Kuvendit të Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim kryetari ne Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferin.

Në takim u diskutua mundësia e bashkëpunimit ndërmjet dy parlamenteve në sferën e shkëmbimit të përvojave parlamentare, proceset integruese dhe në nismat rajonale.

Një shkëmbim i tillë i përvojave u vlerësua me një interes të veçantë edhe për shkak të afërsisë gjeografike.
Të dy bashkëbiseduesit u pajtuan se zyrtarizmi i anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut në NATO i kontribuon paqes dhe stabilitetit të sigurisë në rajonin tonë.