Nikollovski nga VMRO-DPMNE: Qeveria qëllimisht nuk blen vaksina,në mënyrë që kriza të zgjasë më shumë për të gjuajtur në mjegull

46

Nënkryetari i VMRO-DPMNE, Aleksandar Nikolloski gjatë vizitës së ndërmarrjes FJ “Engineering” në Tetovë, tha se qeveria është qëllimisht vonë me vaksinimin që kriza e koronës të vazhdojë sa më gjatë që të jetë e mundur, dhe ata mund të gjuajnë në e errët

Jo vetëm që është vonë, por sa vonë është vaksinimi. Fatkeqësisht, Maqedonia është vendi i fundit në Evropë që fillon me vaksinimin, me një numër shumë të vogël modest që u dhurua nga Serbia dhe qytetarët duhet ta dinë që imunizimi do të fillojë sot dhe do të përfundojë për dy ose tre ditë. Sepse me këto 4 mijë doza, 2000 persona do të vaksinohen dhe puna do të përfundojë këtu. Dhe rreth 60-70 përqind e popullsisë duhet të vaksinohen, nëse duam që Maqedonia të mbrohet nga virusi korona. Deri në këtë moment, nëse do të kishim një qeveri të përgjegjshme, por nuk e kemi atë, Maqedonia do të duhej të kishte blerë 2 milion vaksina dhe një milion njerëz për t’u vaksinuar – tha Nikoloski.

Kjo është ajo që një qeveri e përgjegjshme do të bënte, por një qeveri e papërgjegjshme bën atë që bën, tha Nikoloski.

Këtu dua të pyes publikisht dhe t’i hedh një dorezë qeverisë, nëse arsyeja pse ata nuk sigurojnë vaksina është se ata duan që kriza të zgjasë sa më gjatë që të jetë e mundur. Sepse sa më gjatë të zgjasë kriza dhe këto kufizime, aq më mirë për qeverinë, njerëzit nuk mund të dalin në rrugë dhe të protestojnë kundër kësaj qeverie dhe ta rrëzojnë atë. A nuk po blen qeveria qëllimisht vaksina në mënyrë që kriza të zgjasë më shumë dhe që ata të jenë në gjendje të gjuajnë në errësirë ​​- është i vendosur Nikolloski.