Nga e hëna fillon ndarje e posteve të larta në koalicionin LSDM-BDI,përfliten emra…

1571

Të shtunën është parapa seanca parlamentare lidhur me votëbesimin dhe zgjedhjen e Qeverisë ,që e ka propozu mandatari Zoran Zaevi.Ndërsa nga e hëna eshaloni i dytë ,i treti dhe i katërti të ndahen dhe do të jetë temë e nxehtë brenda partiake të koalicioneve, pra në vazhdim të javës dhe muajit priten emërimet dhe shkarkimet ose më sakt edhe ndrimet e drejtorive.Ka tendenca që drejtori që i ka pasë BDI ti ndrojë me Koalicionin brenda LSDM ku qarkullojn edhe 30 drejtoritë e BESËS,por edhe mbi 20 drejtori të PDSH-së .Nalt-poshtë dihen edhe LSDM do që të lirohet nga disa kuadro,por edhe BDI ,do jetë interesant në eshalonin e dytë si Zv / ministra ,nëse BESA pritet të mer postin e zv/ministrit të kulturës, sekratari shtetror kalon te koalicioni tjetër brenda LSDM.Nëse BDI mer zv/ministrin e shëndetsisë që moti nuk e ka pasë ,atë post do e udhëheq përflitet kuadër nga Kërçova Dr.Shkëlqim Beqiri i specializuar në Vienë të Austrisë edhe mjek i punsuar në AKH spital i Vjenës.Poashtu drejtori do marin edhe Besa dhe PDSH që përflitet se këto dy parti 80 % të kuadrit do i kenë nga Tetova sepse aty i kane fituar votat dhe tek -tuk drejtori nga qytetet tjera,plus minus edhe në BDI që të kënaqen apetitet e degëve priten me vëmendje ndarja e kulaçit si angazhim i aktiviteteve politike në kampanjën parlamentare të 2020 .Jo intersant por HIT do jenë edhe disa emra që përfolen në opinion dhe rrjete sociale që do zgjojnë kurreshtje të zjarta pro dhe kontra në fillim pastaj duke u qetsuar situata do fillojnë përgaditjet për zgjedhjet lokale të 2021 …