Nënkryetari i VMRO-së Nikolovski/ Gjendja e jashtëzakonshme është futur vetëm për të shpëtuar Zaevi dhe vëllai i tij Vice (video)

295

linku https://ako.mk/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%81/

Si një arsye pse kërkesa e VMRO-DPMNE-së për të shpallur situatën krizë e3mergjente nuk u pranua, Nikoloski shprehet se vetëm me shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme, të gjitha kompetencat merren nga qeveria e LSDM-së, duke theksuar se Zaev dhe LSDM do të kenë lirinë e plotë për të sjellë dekrete ligjore. forcë, d.m.th., siç tha ai, qeveria e LSDM-së mund të nxjerrë çdo ligj që ai nuk arriti të miratojë para shpërndarjes së asamblesë.“Në vend që të mendojnë për shëndetin e qytetarëve, ata po mendojnë se si qeveria mund të miratojë ato ligje që dështuan të kalonin përpara shpërbërjes së parlamentit. Arsyeja pse kërkesa e VMRO-DPMNE-së për një situatë krize ishte refuzuar ishte vetëm një, dhe unë do ta shpjegoj atë në mënyrën më plastike. Pra, sipas Kushtetutës, kur shteti të futet në situatë të jashtëzakonshme , të gjitha përgjegjësitë i merr përsipër qeveria, që do të thotë që qeveria mund të nxjerrë legjislacion më vete pa e pasur parlamentin si filtër dhe kjo do të thotë që Zoran Zaev mund të paraqesë çdo propozim që dëshiron nesër përmes ministrave të qeverisë së tij.çfardo ligji dhe pas dite ai ligji dhe rendi të miratohet. Dhe pres që në periudhën tjetër do të ketë ligje në favor të vëllait të tij Vice Zaev. Kjo është arsyeja pse futet një gjendje e jashtëzakonshme, nuk ka asnjë arsye tjetër, “tha ai.