Në sezonin e dasmave luani, por mos krisni, dënimi për një plumb 500 euro!

35

Duke marrë parasysh se në vitet e mëparshme para krizës së pandemisë, gjatë festimeve të dasmave të verës, shpesh ndodhte që të qëllonin me armë zjarri, policia e Tetovës bëri thirrje që të mos e bënte këtë për shkak të rreziqeve të lëndimeve, rezultateve fatale dhe që dasmorët do përballeshin me pasoja ligjore.

Me qëllim të parandalimit dhe ndalimit në kohë të këtyre dukurive, Sektori për Punë të Brendshme i Tetovës u bën apel qytetarëve që të përmbahen nga të shtënat me armë, si dhe nga organizimi i paautorizuar i fishekzjarreve.

  • Ky dhe dy muajt e ardhshëm, veçanërisht në korrik, në zonën e gjerë të Pollogut janë planifikuar tashmë dhe do të organizohen një numër dasmash dhe festash të tjera. Festime të tilla në vitet e kaluara shpesh janë karakterizuar nga prishje të herëpashershme të rendit dhe paqes publike duke qëlluar me armë zjarri ose fishekzjarre të paautorizuara, dmth përdorimi i mjeteve të ndryshme piroteknike, të cilat ishin sanksionuar ligjërisht, tha zëdhënësi Marjan Josifoski.

SPB në Tetovë përkujton se të shtënat janë në kundërshtim me Ligjin për Kundërvajtje kundër Rendit Publik dhe Paqes, dhe gjoba për këtë lloj të kundërvajtjes varion nga 200 deri në 500 euro (neni 31). Në varësi të pasojave, mund të jetë një vepër penale “duke shkaktuar rrezik të përgjithshëm”, për të cilën parashikohet një dënim me burg prej një deri në pesë vjet (neni 288 i Kodit Penal).

-Qytetarët gjithashtu informohen se fishekzjarret e dasmës duhet të raportohen në stacionet e policisë ose departamentet në zonën ku ato janë të organizuara, në varësi të kategorisë së tyre, dhe organizatorët duhet të marrin me kohë masat e parashikuara parandaluese. Sektori për Punë të Brendshme i Tetovës në muajt në vijim do të forcojë ndjeshëm aktivitetet e kontrollit në drejtim të zbulimit dhe sanksionimit të shkeljeve të tilla të rendit dhe paqes dhe do të veprojë konkretisht dhe në mënyrë efektive, tha Josifoski.

Më 30 korrik 2019,SPB e Tetovës regjistroi dy persona të plagosur që morën plagë në gjoks për shkak të të shtënave në një martesë. Raportimet e plumbave të humbur dhe dëmtimi i automjeteve dhe ndërtesave në muajt e verës dhe periudhat e dasmave janë gjithashtu të zakonshme.