Në luftë me koronavirusin/ Polonia dhe Danimarka mbyllin të gjithë kufijtë

213

Për të ngadalësuar shpërndarjen e koronavirusit, Polonia dhe Danimarka kanë vendosur të mbyllin kufijtë për të gjithë qytetarët e huaj, që duan të hyjnë në këto dy vende.

Të dy kryeministrat Mateusz Morawiecki dhe Mette Frederiksen kanë njoftuar që të gjithë personat ‘që nuk provojnë dot se kanë një arsye të vlefshme për të ardhur në Danimarkë dhe në Poloni nuk do të jenë të autorizuar të hyjnë’.

Bllokimi nuk vlen për qarkullimin e mallrave.

Deri tani numri i të vdekurve nga koronavirusi e ka kaluar 5000 persona në të gjithë botën.