NDI AMERIKAN / BDI FITUES ABSOLUT NË BLLOKUN SHQIPTAR

185

Sipas anketës së bërë nga instituti amerikan NDI, BDI udhëheq bindshëm kundrejt të gjitha partive tjera shqiptare. Derisa BDI gëzon rejting prej 7,2%, dy partitë Alternativa dhe Aleanca për shqiptarët bashkë kanë rejting prej 5.6%.
Partia tjetër BESA, e cila është në koalicion me LSDM-në gëzon rejting prej 1,7%.
Vetëm tek votuesit shqiptarë, BDI gëzon rejting prej 30%, ndërsa dy partitë bashkë, Alternativa dhe Aleanca për shqiptarët kanë rejting 21%.