Ndërmarrja publike rrugët shtetërore të RMV-së: Rrugët shtetërore në errësirë, dritë do të ketë vetëm në tunele

21

Në kohë krize energjetike, kompania publike për rrugët shtetërore, NPRSH, nis me kufizime të energjisë elektrike. Ai bëri të ditur se po fillon me fazën tjetër të kufizimit maksimal të lejuar të ndriçimit në rrugët rajonale dhe kombëtare. Përderisa këto rrugë do të drejtohen vetëm nga drita e fenerëve, do të ketë ndriçim adekuat vetëm në tunele.

  • Me qëllim të shkarkimit të sistemit energjetik nga mungesa e energjisë elektrike në Republikën e Maqedonisë së Veriut, dhe në përputhje me Dekretin e Qeverisë të datës 30 tetor 2021, i cili parasheh një nivel minimal të sigurisë në ndriçimin e rrugëve, shesheve dhe objekteve të tjera në vend. , e cila mbulon rrugët, Ndërmarrja Publike për Rrugët Shtetërore ka filluar kufizimin e ndriçimit të rrugëve shtetërore, thuhet në njoftimin e NPRSH

Ndryshe, ndriçimi rrugor i kësaj kompanie publike ishte reduktuar në nëntor të vitit të kaluar dhe tani, siç sqarojnë ata, po fillojnë një fazë të re të kufizimeve, duke theksuar se nuk do të jetë në kurriz të sigurisë.

-Në kohën kur vendi po përballet me sfidën e zgjidhjes së krizës energjetike, duam të informojmë opinionin se Ndërmarrja Publike për Rrugët Shtetërore ka nisur procedurën për zbatimin shtesë të kufizimit maksimal të ndriçimit në rrugët shtetërore, duke ruajtur trafikun. siguria gjatë natës.. Nuk do të ketë kufizime të ndriçimit në tunelet e rrugëve shtetërore në Republikën e Maqedonisë së Veriut, njofton NPRSH

Ata u bëjnë thirrje drejtuesve të mjeteve që të përshtatin shpejtësinë e tyre me kushtet e rrugës dhe të kenë kujdes për sigurinë e tyre dhe të përdoruesve të tjerë të rrugës.

Sipas raportit të fundit të publikuar për funksionimin e NPRSH, për energjinë e konsumuar në vitin 2020 janë paguar 82 milionë denarë, krahasuar me 55 milionë që ishin planifikuar.