Naçe Çulevi ministër teknik i MPB Në Maqedoni është dashur të përfundojnë 1129 kg. kokainë kolumbiane ?

274

1129 kg kokainë kolumbiane ishte e destinuar si destinacion përfundimtar – Maqedonia Veriore, dhe një kilogram që kapëm ishte pjesë e një transporti të kontrolluar, sqaroi Ministri i Brendshëm Nake Shulev në Facebook, pa ndarë më shumë informacion.

Detaje të tjera për konfiskimin e më shumë se një ton kokainë kolumbiane u raportuan nga mediat boshnjake pasi u mor një veprim në Bosnjë, duke lënë dy persona pas hekurave.

Sipas raportimeve, me anije nga Amerika e Jugut, dërgesa e madhe e kokainës mbërriti në një port në Itali, por policia lokale u përgjigj menjëherë dhe në mënyrë të fshehtë nxori kokainën nga kontejnerët, por prapë la një sasi të vogël droge, së bashku me pajisjet GPS, për të arritur në destinacionin përfundimtar. Varka vazhdoi udhëtimin për në portin e Barit, ku gjashtë kamionë – katër maqedonas dhe dy boshnjakë – ishin gati për të marrë mallrat.

Agjencia e Hetimit dhe Mbrojtjes së Bosnjës, për Kanal5, konfirmoi aksionin.

Agjencia Shtetërore e Hetimit dhe Mbrojtjes, së bashku me policinë dhe autoritetet gjyqësore të Italisë, Maqedonisë Veriore dhe Malit të Zi, morën pjesë në realizimin e një aksioni ndërkombëtar dhe me atë rast shkatërroi unazën ndërkombëtare të trafikut të drogës – kokainë. Në territorin e BiH, oficerët e SIPA arrestuan dy persona, dëgjuan më shumë dëshmitarë, kontrolluan disa persona, sende dhe sende të luajtshme dhe kapën sende që mund të shërbejnë si prova në procedurat e mëtejshme penale “.

Miladinoviç shtoi gjithashtu se ai nuk kishte asnjë informacion për minimin e mundshëm të veprimit nga kolegët maqedonas dhe ndonjë paralajmërim.

Më parë, një deputet shtesë në Ministrinë e Brendshme, Slavjanka Petrovska, ndërkohë, tha që Ministri Nake Shulev kishte marrë një paralajmërim nga autoritetet italiane sepse ai kishte siguruar informacione që bllokonin veprimet në Bosnje dhe Hercegovinë.

Ministri Shulev mohon se ai e ka penguar hetimin dhe thotë se është në koordinim me autoritetet italiane.

“Informacioni që botova ishte përzgjedhur rreptësisht, i plotë dhe i saktë. Jo një herë në adresën time nuk përmenda sasinë, transportin e kontrolluar dhe emrat e vendeve të veçanta.

Me sa duket, i hidhëruar nga fakti se ekskluziviteti i mediave ishte ndërtuar mbi informacione të pasakta dhe të pa verifikuara, kundërshtarët e mi politikë u përpoqën ta fshehin atë gafë me vërejtje që shtypi im kishte penguar hetimin ”, ka shkruar Shulev, duke shtuar se aksioni ndërkombëtar kishte mbaruar. .