Muzikantët nuk do të jenë në gjendje të performojnë pa licencë as në një dasmë ose në një lokal

38

Shfaqjet e parregulluara të muzikantëve tanë, të cilët vizitojnë rregullisht bare në të gjithë vendin, pa iu nënshtruar asnjë detyrimi për të paguar kompensim financiar për shtetin, hyjnë në histori. Së bashku, muzikantët nga skena popullore, pop dhe klasike, dje mbajtën një asamble për të formuar Odën, në mënyrë që të rregullojnë dhe ngrenë nivelin e profesionit – muzikanti. Siç shpjegon muzikanti Gorjan Stojanovski për “Fokus”, kjo do të thotë që për secilën shfaqje do të duhet të merret një licencë e veçantë, dhe muzikantët së shpejti do të kenë qasje në të gjitha informacionet që lidhen me këtë risi në industrinë e muzikës.
-Me iniciativë dhe në organizimin e trupit koordinues të shoqatave muzikore nga e gjithë Maqedonia, mbrëmë në hotelin Alexander Palace në Shkup, duke filluar nga ora 18.00, u mbajt Kuvendi i parë themelues për themelimin e KOMORËS SË MUZIKANTËVE DHE AKTIVITETEVE MUZIKORE të RMV-së.

Asambleja u ndoq nga 52 përfaqësues të personave juridikë në fushën e muzikës dhe industrisë muzikore si delegatë, ndër të cilët ishin shumë artistë të shquar, shoqata të mëdha muzikore, prodhime, DJ, etj…

Ky Asamble është i një rëndësie të madhe dhe përpjekja e parë e kësaj industrie në historinë e re të Maqedonisë, për të organizuar muzikantë dhe aktivitete muzikore në nivelin më të lartë institucional – shpjegon muzikanti Gorjan Stojanovski, përndryshe kryetar i Shoqatës së Artistëve Pop.

Ai thotë se me themelimin e Odës shpreson të rregullojë dhe të rrisë nivelin e profesionit – muzikë që do të përfitojë i gjithë vendi dhe brezat që do të vijnë.

  • Kuvendi u kryesua nga një kryesi pune e kryesuar nga Venko Pashovski – Kryetar i Shoqatës Sporti Muzikor i Ohrit. Sipas agjendës së përcaktuar ligjërisht, draft Statuti i Odës u pranua njëzëri dhe u zgjodhën organet ekzekutive, përkatësisht – Bordi Drejtues i përbërë nga nëntë anëtarë dhe Bordi Mbikëqyrës i përbërë nga tre anëtarë – informoi Stojanovski.

Ai u zgjodh njëzëri presidenti i parë i KMMD.

  • Ne i informojmë anëtarët tanë se pas procedurave administrative dhe ligjore dhe konstituimit të organeve ekzekutive dhe trupave punues, ata do të informohen për aktivitetet e mëtejshme – thotë Kryetari i sapoemëruar i Dhomës.

Kryetarët e shoqatave më të mëdha të muzikantëve në vend u emëruan si anëtarë të bordit drejtues, si më poshtë: 1. Estrada Strumica-Goran Kukuc 2. Esnafi i Muzikës në Ohër-Venko Pashovski 3. MMI-Aleksandar Masevski 4. Muzika Sega-Trajko Simonovski 5. Estrada Shkup-Gorjan Stojanovski 6. Estrada Manastir-Toni Gugulevski 7. Muzikantë profesionistë të muzikës popullore dhe pop -Hilmi Bilbilovski 8. Artist i pavarur i xhazit-John Ilija Apelgreen.

https://fokus.mk/muzicharite-nema-da-mozhat-da-nastapuvaat-bez-litsentsa-nitu-na-svadba-nitu-vo-lokal/