MSH / Testet e shpejta të koronës nga nesër në Shtip, Gostivar, Prilep, Strumicë dhe Kërçovë.

137
epa08783118 Medical staff with protective suit speaks with people who wait for the COVID-19 test at the door of a laboratory in Skopje, North Macedonia, 29 October 2020. The number of newly infected COVID-19 patients over 24 hourse in North Macedonia rose to a record number since the pandemic began.The capacity of the hospitals in the country are very close to be full. The Macedonian parliament voted on changes in the legislation regarding the protection of the public from infectious diseases. These changes make wearing face masks mandatory outside of the home. EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Testimi i koronavirusit me analiza të shpejta të antigjenit do të kryhet nga nesër në pesë institucione shëndetësore në vend. Testet do të kryhen në Qendrat Shëndetësore në Shtip, Gostivar, Prilep, Strumicë dhe spitalin e përgjithshëm në Kërçovë. Punëtorët e laboratorëve nga këto institucione u trajnuan në Shkup javën e kaluar, dhe gjatë javës trajnimet e teknikëve të laboratorëve nga qytete të tjera në të gjithë vendin do të vazhdojnë, në mënyrë që në kohën më të shkurtër të mundshme, testet e shpejta të jenë në dispozicion të mjekëve të familjes në të gjithë vendin.

Një test i shpejtë mund të caktohet vetëm nga një mjek i familjes nëse pacienti përmbush algoritmin, dmth ka simptoma të virusit Covid-19, jo më shumë se 5 ditë. Algoritmi për testimin e shpejtë është nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, dhe mjeku i familjes, pasi ka marrë historikun mjekësor të pacientit, vendos nëse do të testohet me teste PCR apo test antigjen – të shpejtë.