Mirjana Najçevska kritikon heshtjen e Bujar Osmanit

41

Kur diskutohet një rast përdhunimi, pyetja e parë që lind është nëse viktima ka deklaruar qartë dhe pa mëdyshje se ai ose ajo nuk dëshiron ose pranon marrëdhënie seksuale (përveç nëse, sigurisht, ajo është e droguar, e rrëzuar ose e paaftë për të thënë JO. ).
Në momentin kur Bullgaria dëshiron ta paraqesë dhunimin e Maqedonisë si një marrëdhënie seksuale në të cilën ka pasur dhe ka pëlqim, çdo heshtje e vërteton këtë.
Nuk mund të themi më pas se jemi të përdhunuar nëse në çdo moment dhe çdo tentativë depërtimi nuk rezistojmë, nuk bërtasim dhe e bëjmë të qartë se nuk duam të bëjmë seks dhe se jemi të dhunuar.
Nuk ka asnjë pasojë.
Ka në çdo moment.
Të tjerët nuk mund të na mbrojnë dhe ne mund të heshti