Mickoski: Qytetarët e paguajtën tarifën e paralajmëruar të lirë tre herë

42

Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski thotë se Kryeministri dhe Zëvendës Kryeministri për Çështje Ekonomike, Zoran Zaev dhe Fatmir Bitiqi, të meren vesh për çfarë lloj takse bëhet fjalë dhe pastaj të dalin me pikëpamje.

  • Nuk e di nëse ishte një taksë e dyfishtë, mendoj se ai po fliste për një taksë krize. Sot dëgjova Zaevin duke reteruar se nuk ka diçka të tillë, prandaj mendoj se ata duhet të harmonizohen dhe pastaj të dalin me pikëpamje. Ajo që spekulohet është një rritje shtesë e akcizës mbi naftën që do të shkaktojë inflacion dhe një spirale shtesë negative në vend të asaj pozitive që shpallet, tha Mickoski.

Kryetari i VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski gjithashtu foli për rritjen e çmimeve të energjisë elektrike që kjo qeveri e udhëhequr nga LSDM planifikon të zbatojë dhe theksoi se është katastrofale. Ai theksoi se nuk pret asgjë nga këta politikanë përveç gënjeshtrave, grabitjeve dhe kriminalitetit.

  • Katastrofale. Ju kujtohet se si ata mbajtën konferenca për shtyp në Qeveri gjatë gjithë javës, para Qeverisë, prapa Qeverisë për futjen e tarifës së lirë. Sot, qytetarët jo vetëm që paguan tarifën e lirë, por edhe e paguanin atë tre herë më shumë. Unë mendoj se nuk pres asgjë nga këta mashtrues politikë, vetëm gënjeshtra,vjedhje dhe kriminalitet, kjo është ajo që unë mund të pres, nuk ka vizion, asnjë strategji, fjalë për fjalë asgjë që mund të bëjë kushte më të mira jetese për qytetarët tanë dhe për të ngritur standardin të jetesës së qytetarëve tanë, shtoi Mickoski.

https://press24.mk/mickoski-gragjanite-tri-pati-ja-natplatija-najavenata-evtina-tarifa