McConnell refuzoi Senatin të vendoste për fajësimin e Trump

110

Kreu i shumicës Republikane në Senat, Senatori Mitch McConnell, refuzoi kërkesën e Demokratëve të Premten, në një seancë të jashtëzakonshme të dhomës së sipërme të Kongresit, për të konfirmuar fajësimin e Presidentit të SHBA Donald Trump, të votuar nga shumica në Dhomën e Përfaqësuesve. Një deklaratë nga zyra e Senatorit McConnell tha se udhëheqësi i pakicës Demokratike në Senat, Zach Zamer, u informua qartë për këtë vendim sot. Seanca e rregullt e Senatit është planifikuar për në 19 Janar, që do të thotë se procesi i Senatit për të fajësuar Trump nuk do të përfundojë para ditëve të para të presidencës së Joe Biden, inaugurimi i të cilit është planifikuar për 20 Janar, raporton CNN. Njoftimi se nuk do të kishte asnjë seancë emergjente të Senatit erdhi pasi Senatori McConnell tha privatisht se fajësimi i presidentit do të ishte një mënyrë e mirë për të dëbuar Trump nga Partia Republikane, duke sinjalizuar një ndryshim dramatik në marrëdhëniet midis Trump dhe McConnell, ish-bashkëpunëtorë të ngushtë