LSDM dhe Lëvizja BESA zyrtarizojnë marrëveshjen për koalicion parazgjedhor

182

Lidhja Social Demokrate e Maqedonisë dhe Lëvizja Besa sot edhe zyrtarisht nënshkruajtën marrëveshjen për koalicion parazgjedhor për zgjedhjet e 12 prillit, njofton Zhurnal.

Zaev dhe Bilalli menjëherë pas nënshkrimit të marrëveshjes për koalicion parazgjedhor u shprehën se ky akt paraqet një akt historik.

“Kjo është një ditë historike. Më marrëveshjen e sotme presin që votuesit shqiptarë ta shfrytëzojnë këtë mundësi historike për të qenë anëtarë të një koalicioni qeverisës. Ky koalicion është vazhdimësi e trenit të NATO-s që do të na anëtarëso edhe në Bashkimin Evropian”, deklaroi pas nënshkrimit të marrëveshjes Bilall Kasami, kryetar i Lëvizjes BESA.

Ndërsa kreu i LSDM-së, Zoran Zaev tha se shoqëria jonë po përmirësohet për të mirë. Koncepti qytetar “një shoqëri për të gjithë, po i mposhtë stereotipet”.

“Kjo sot një është moment i ri historik për demokracinë dhe pluralizmin. LSDM-ja sot shpall koalicionin parazgjedhor me Lëvizjen BESA. Me këtë karakterin multietnik të Maqedonisë e shndërrojmë në program të përbashkët. Ndërtojmë shtet që ka shanse për të gjithë, edhe për maqedonasit edhe për shqiptarët, boshnjakët, serbët, vllehët dhe të tjerët”, tha Zaev.

Ndryshe ky koalicion njëherit është koalicioni i parë maqedono-shqiptar parazgjedhor në histori të Maqedonisë së Veriut