Lexues mos i kallxoni Bilall Kasamit / Pothuajse 500 familje marrin subvencione për dru zjarri nga Komuna Kisella Vodë-Shkup

58

Lajmiinteraktiv

www.telegrami.mk

Me asgjë për dy vite të plota nëpushtet lokal Bilall Kasami si Kretar i Komunës së Tetovës nuk gëzoi votuesit e thjeshtë përveç ,kabinetin ,dhe biznes elitën,…derisa ata që e votuan me shumicë votuesin elektoral i këputi me taksa komunale ,noter dhe përmbarues ,në NPK TETOVA që tha se ua dha firmës sllovene ,nga ata hala asnjë haber për investime,askund kamionët e ri ,kontejnerët e ri ,veshmbathja e punëtorëve etj….edhe më keq plus tash nga tre muaj mos marje rrogash edhe më keq statusi social u rezikohet në muajin e pestë të hynë pa rroga puntorët fizik dhe një pjesë e të punsuarëve të NPK TETOVA….duke iu ankuar www.telegrami.mk thuajnë PO TETOVARËT A FIRMËN SLLOVENE E VOTUAN ,a BILALL KASAMIN TË GJEJË ZGJIDHJE PËR NPK TETOVA …qeshemi …komentojmë ka telashe me Kryqin,shtuar kësaj kush do e ketë primatin te LEN-i….a që vjen dimri nuk mërzitet Bilall Kasami …nëse nuk di a për të ditur HABER KABINETI DHE EKONOMIA I NUK I KA.?… ATËHERË SHIKO SI PUNOJNË KOMUNAT TJERA :::ME ÇFARË RREGULLORESH VEPRIMI TË KOMUNËS PËR NDARJE SUBVENCIONESH NDAJNË…. NDAJ EDHE TI …shumë komuna në RMV dhanë subvencione për prindërit që nisën për herë të parë fëmijët në klasë të parë.( 6.000 denarë) ..dhanë disa komuna subvencione për trotineta elektrik…etj…Teuta Arifi paska dëmtuar Buxhetin e Komunës për 24 milion euro,pankartat nëpër qytet flasin që i ngjiti Bilall Kasami & company

(jo kur i duhet flet ndryshe Bilall Kasami thotë 14 milion euro nuk i pranon ato borxhe të ndërrmarjeve komunale …pra FIRMAT e veta NPK TETOVA …NP PARKINGJET …a nuk haron ti emëroj Drejtorët dhe ti punësoj njerzit e VMRO-DPMNE-së në këto firma …Teuta Arifi keq a mirë me gjithë ato borxhe dha subvencione për ngrohje me inventer…SIC!!!…Bilall Kasami as për Kurban Bajram nuk qerasi të rezikuarit me status të rrezikuar social në Malësi të Sharrit ,me mish kurbani …shëndosh …shqiptarët në Tetovë këto i përmendin por nuk e harojnë muhabetin e këtyre ditëve lidhur me KËRSTIN …PROBLEMI I TIJË !!!…?!…www.telegrami.mk

========================================

lajmi aktiv që qrkullon

478 qytetarë që kanë dorëzuar dokumentacionin e nevojshëm nga komuna e Kisella Vodës do të marrin subvencion për drutë e blera. Komisioni komunal ka shqyrtuar kërkesat e parashtruara të personave të cilët kanë aplikuar në thirrjen e shpallur të vetëqeverisjes lokale dhe ka përgatitur listën e aplikacioneve të miratuara, për të cilat pagesa do të bëhet deri në fund të vitit.

Për kompensim financiar në shumë prej 500 denarë (me taksën personale) për çdo metër kub të blerë (1 m³) dru zjarri, por deri në sasinë totale maksimale deri në 10 metër kub (10 m³) dru ose 350 denarë secili ( duke përfshirë taksën personale ) për çdo metër katror të blerë (1 metër katror) dru zjarri por deri në një sasi totale maksimale deri në 14 metra katrorë është vendosur nga komisioni i formuar nga kryetari i komunës Orce Gjorgjievski.

Nga gjithsej 586 kërkesa të paraqitura nga qytetarët për projektin “Subvencionimi i një pjese të shpenzimeve të qytetarëve në territorin e komunës së Kisella Vodës për blerje dru zjarri”, 478 janë miratuar, ndërsa 21 janë refuzuar për shkak të dokumentacionit jo të plotë.

Sipas parimit “i pari i ardhur, i pari shërbehet”, janë miratuar kërkesat me numra arkivor nga 08-8468/004 deri në 08-8468/501, me përjashtim të kërkesave të paraqitura: 08-8468/09, 08-8468. /27, 08- 8468/89, 08-8468/91, 08-8468/114, 08-8468/172, 08-8468/209, 08-8468/290, 08-8468/2283, 08-8468/2283, 08-8468/172 , 08-8468/ 339, 08-8468/342, 08-8468/393, 08-8468/397, 08-8468/402, 08-8468/425, 08-8468/484, 8608 -8468/490 dhe 08-8468/493 të cilat janë refuzuar për shkak të dokumentacionit jo të plotë.

Numrat e arkivit që janë mbi numrin e arkivit 08-8468/501 nuk janë zëvendësuar për shkak të shterimit të mjeteve të planifikuara financiare në shumë prej 1.200.000,00 denarë me tatimin personal.

-478 familje nga Kisella Voda do të marrin mbështetje financiare për blerjen e druve të zjarrit. Ndihma e bashkëqytetarëve në këto momente të vështira për ne, si menaxhment, mbetet përkushtim i përhershëm, sepse Maqedonia po përballet me një krizë të madhe ekonomike dhe po rritet numri i bashkëqytetarëve tanë që kanë nevojë për mbështetje financiare. Përveç subvencioneve për dru zjarri, ne jemi munduar t’i ngrohim shtëpitë për njerëzit që ngrohen me pelet këtë dimër, duke siguruar subvencione për shporet e peletit si dhe për pelet si energji, tha kryetari Orce Gjorgjievski.

Qytetarët të cilët kanë nevojë për informata shtesë lidhur me rezultatet e projektit “Subvencionimi i një pjese të shpenzimeve të qytetarëve në territorin e komunës Kisella Vodë për blerjen e druve të zjarrit”, mund të telefonojnë në numrin e telefonit 02/2785-427 çdo ditë pune nga ora 08: 00 deri në 16:00.