Kryeministri Zoran Zaevi do të lexojë Raportin për shkaqet e zjarrit në Tetovë dhe do të komentojë më së voni deri nesër

51

Kryeministri Zoran Zaev njoftoi se gjatë ditës ose më së voni nesër do të japë komentin e tij mbi Raportin e publikuar nga ekspertiza mbi zjarrin në Spitalin Modular Covid në Tetovë.

Kjo është me të vërtetë hera e parë që kam dëgjuar se raporti është publikuar, me siguri kemi qenë tashmë në një konferencë për shtyp kur u botua. “Më lejoni të lexoj raportin, ta shoh me gjithçka që është publikuar, në mënyrë që të mund të jap reagimet e mia dhe menjëherë gjatë ditës ose nesër më së voni do të jap komentin tim për këtë,” tha Zaev, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve në konferencën për shtyp konferencë sot në Qeveri.

I pyetur se çfarë do të thoshte kjo në mënyrë specifike për dorëheqjet e ofruara, ai tha se menjëherë pasi të mësonte të gjitha informacionet për atë që ishte publikuar, ai do të deklaronte qëndrimin e tij për dorëheqjet e ministrit dhe zëvendësministrit të Shëndetësisë.

Zaev shprehu mirënjohje për institucionet që publikojnë raportet, sepse, siç tha ai, qytetarët i presin.

“Kjo është gjëja më e rëndësishme, vetë raportet duhet të plotësohen në mënyrë profesionale dhe në kohë dhe çdo informacion që i jep përgjigje shtesë njerëzve tanë, familjeve të bashkëqytetarëve tanë të rënë është reagimi i institucioneve,” tha Zaev.

Më herët sot, Zyra e Prokurorit Publik njoftoi se Prokuroria Publike Themelore e Tetovës dorëzoi një raport mbi ekspertizën e gjurmëve të zjarrit në spitalin modular covid në Tetovë, të përgatitur nga Departamenti i Hetimeve Teknike Mjeko -ligjore dhe Ekspertizës në Ministrinë e Brendshme.

“Ekspertiza përcakton se zjarri ndodhi si rezultat i një qarku të shkurtër elektrik përmes një rezistence të lartë kalimtare në kabllon e lidhjes së një defibrilatori me të cilin një pacient u ringjall në një nga dhomat e spitalit. “Mbinxehja e kabllit shkaktoi ndezje në kutinë e lidhjes së kabllit zgjatues në të cilin ishin lidhur defibrilatori, karikuesi i telefonit celular dhe një pajisje tjetër,” njoftoi sot Prokuroria Publike.