Kryeministri hungarez Orban i alarmuar: Masa të mëdha muslimanësh po sillen në Evropë!

51

E përjavshmja katolike Glas Koncila botoi një intervistë me kryeministrin hungarez Viktor Orban. Kryeredaktori Branimir Staniç dhe gazetari Ivan Tashev biseduan me Orban, i cili përshkroi ngjarjen me përfundimin “ishte një bisedë midis të krishterëve”. Në fund të fundit, kjo është e qartë nga titulli në të cilin citohet mendimi i njeriut të madh hungarez “Krishterimi krijoi një njeri të lirë, familjen dhe kombin”.

Orban e përshkroi politikën si një art ushtarak që zgjat ditë e natë. Ai përmendi që dekada e ardhshme do të “shënohet nga epidemi dhe migrime” dhe foli në lidhje me marrëdhëniet me Papa Françeskun, Kongresin Botëror Eukaristik që do të mbahet në Shtator në Budapest dhe trashëgiminë e krishterë të kombeve të Evropës Qendrore. Ai pranoi se “ekziston vërtet një ndryshim në qëndrimet dhe qasjet e Atit të Shenjtë dhe qeverisë hungareze ndaj migrimit, e cila është e dukshme për të gjithë botën.

“Ne jemi fuqimisht kundër migrimit dhe Kisha Katolike ka pozicionin e saj. Nga kjo mund të konstruktohet lehtësisht historia se Ati i Shenjtë dhe kryeministri i Hungarisë ‘nuk e kuptojnë’, ‘nuk pajtohen’ dhe se, së fundi, ‘ata as nuk duan të shohin njëri-tjetrin’.

Ai e bëri mjaft të qartë se preferonte Gjon Palin II në krahasim me Françeskun: “Papa polak po ashtu nënkuptonte çlirimin politik sepse çlirimi është një akt lirie, ai na e solli atë çlirim në një kuptim politik. Ne mendojmë se nuk do të shpëtonim nga komunistët nëse nuk do të kishim një papë polak. Ne mund të jemi besimtarë ose jo, por mund ta respektojmë papën polak si një shenjtor”.

Ai gjithashtu mbrojti afërsinë e tij në rritje me regjimin komunist në Kinë. “Ekonomia hungareze është e lidhur me eksportet – kështu që ne duhet të jemi në biznes me botën. Dhe fakti është se fokusi i ekonomisë botërore po zhvendoset në lindje, kështu që të rinjtë hungarezë duhet të trajnohen për të bërë biznes në botën perëndimore dhe lindore njësoj”, tha Orban.

Ai gjithashtu riafirmoi se migrimi dhe demokracitë liberale perëndimore janë po aq të këqija për të. Orban thotë se “Perëndimorët kanë zgjedhur të jetojnë në një botë post-nacionale dhe post-kristiane, dhe ne e respektojmë atë. Por ata duan edhe më shumë. Ata duan që ne të jetojmë në atë mënyrë”. Dhe pastaj do të shtoi:

“Ne jemi plotësisht të bindur se migrimi nuk ndodh spontanisht, por në një mënyrë të organizuar. Kjo konsiderohet si një teori konspiracioni në Perëndim, por e gjitha është e organizuar me motive politike dhe biznesi. Për pasojë, do të kemi masa të mëdha myslimane në kontinentin evropian. Unë besoj se të gjithë ata që nuk mbrojnë veten në 20 vjet nuk do ta njohin vendin e tyre. Ndryshimi do të ndodhë me ndikimin e jashtëm, i cili thjesht u imponohet atyre”./m.j

https://javanews.al/orban-i-alarmuar-masa-te-medha-muslimanesh-po-sillen-ne-evrope/