Kovaçevski dhe Osmani nuk pajtohen me Ministrin e Drejtësisë Krenar Llogën: Përveç përfshirjes së bullgarëve, ndryshime tjera kushtetuese nuk do të ketë!

78

As kryeministri Dimitar Kovaçevski dhe as ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani nuk mendojnë se është ide e mirë që ministri i Drejtësisë, Krenar Loga, në momentin kur do të fillojë debati për ndryshime kushtetuese, të hapë çështjen e 20%. si përkufizim për shqiptarët dhe gjuhën shqipe. Sipas kryeministrit, për momentin prioritet është vetëm përfshirja e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Maqedoni, përfshirë edhe bullgarët.

I njëjti mendim është edhe shefi i misionit diplomatik, Osmani. Ai pohoi se nuk e di se cili ishte qëllimi i deklaratës së ministrit të Logës, por theksoi se procesi aktual për ndryshime kushtetuese nuk duhet të rëndohet me çështje të tjera politike, të cilat, përveç kësaj, mund të polarizojnë edhe më shumë opinionin.

Në një takim me gazetarët, kryeparlamentari Talat Xhaferi foli për idenë e Logos, për ndryshimet e tjera kushtetuese dhe tha se nuk ka asnjë problem, përderisa ajo arrihet dhe bëhet me pëlqimin e të gjitha partive politike.