Kongresi amerikan ka miratuar një paketë ndihme prej 1,9 trilion dollarësh për korona

40

Dhoma e Përfaqësuesve e Shteteve të Bashkuara të Shtunën miratoi një paketë rikuperimi pandemie koronavirus 1.9 trilionë dollarë, për të cilën presidenti i SHBA Joe Biden ka insistuar.

Paketa e ndihmës u miratua në dhomën e ulët me 219 vota pro dhe 212 dhe tani do të dërgohet në Senat.

Ndihma ka për qëllim të paguajë për vaksinat dhe pajisjet mjekësore dhe për një raund të ri të ndihmës financiare emergjente për familjet, bizneset e vogla dhe qeveritë shtetërore dhe lokale.

Paketa e ndihmës përfshin gjithashtu 1,400 dollarë ndihmë të drejtpërdrejtë për individë, 400 dollarë në javë përfitime papunësie deri më 29 gusht dhe ndihmë për qytetarët që kanë vështirësi të paguajnë qira dhe hipoteka gjatë pandemisë së koronavirusit.

Nëse paketa e mbështetjes ekonomike miratohet në Senat, ajo do të nënshkruhet nga Presidenti Biden.