Kohë e BDI-së ,kohë e ZVKPRMV Artan Grubit / Në qytet në Tetovë ,rrugë të tërra pa rregjistruar,koha po ikën…Çfarë dëshiron dikush të paraqesë me statistikat për shqiptarët?!

46

www.telegrami.mk

Sado që Enti Shtetror i Statistikave nëpërmjet mediave të kontrolluara paraqet shifra milionëshe të rregjistruarish , terreni tregon se në Tetovë rrugë të tërra mbeten të parregjistruar ende …që i bie se afati i përfundimit për regjistrim të popullatës rezidente dhe pasuirive po afrohet …pra me datë 30 shtator 2021 sipas qeverisë mbyllet ky rregjistrim në RMV . Po çka nëse mereni me mend në Tetovë kryeqendrën shqiptare në Maqedoni po luhen filma me regjistrimin e popullatës rezidente atëherë shtrohet pyetja se çfarë po ndodh në komunën e Çashkës,Velesit ,Prilepit, Manastirit ,Kumanovës ,dhe Qytetit Shkup me shqiptarët që nuk janë shumicë si popullsi autoktone .Motivet sipas qytetarëve mund të jenë vetëm të natyrës politike asesi organizative ,mbase Qeveria Zaev 2 koalicionin shqiptar BDI+BESA+PDSH i ka të kapura dhe duhet të lëshojnë pe,bile në pazar mund të jetë edhe ndodhia e fundit në Tetovë me djegjen e 14 viktimave në Spitalin Modular ,sepse nuk pamë të ketë ngritje të akuzave nga Prokuroria e RMV -së. Paraqitja e numrit të vogël të shqiptarëve në Tetovë ,në numrin e përgjithshëm republikan ul përqindjen e shqiptarëve në RMV ,ndërsa numri i vërtetë i paraqitjes së shqiptarëve në Tetovë rrit në global numrin e shqiptarëve në RMV ,dhe ulet numri i maqedonasëve si përqindje . Sipas Prof.dr aklademik Abdulla Mehmetit në datën 3 mars 2021 numri i shqiptarëve në Maqedoni është 35-40%

.Si të kuptohet ndryshe kur rregjistruesit në një rrugë rregjistrojnë vetëm familjen e kryetares aktuale Teuta Arifit para disa ditëve (rruga Dritan Hoxha ) dhe nuk vazhdojnë me banorët tjerë …?! A e keni parë Mihanen thotë rok grupi Minatori…ZVKPRMV Artan Grupi kur ka këso tema nuk është askund ,ndërsa del e lavdrohet se janë rregjistruar kaq e aq …Zëvendësdrejtori i ESHS nga rradhët e BDI-së Ilmi Selami nuk flet për Tetovën …se nuk mund Tetova dhe Bogovina të jenë mbi 56.000 banorë së bashku deri më 23 shtator 2021 sipas gazetës qeveritare Koha.mk (mer donacion nga Qeveria)

O ZOT NA RUAJ NGA ZAEVI+BDI+BESA+PDSH+ARTAN GRUBI, SE NGA ARMIQËT DO RUHEMI VETË …xhi nuk do presish…prej mendjeve të sëmura politike.www.telegrami.mk