Këshilli Gjyqësor nën kontrollin e ish zyrtares partiake të LSDM Pavlina Cërvenkovska-Nga partiake në shef të gjykatësve

98

Është zgjedhur kryetar i ri i Këshillit Gjyqësor , i cili do të kryesohet nga Pavlina Crvenkovska. Në rrjetet sociale dhe në publik, reagimet janë pothuajse të pandara, komentet janë se ky është vetëm një vendosje e re e stafit të partive të forta në sistemin gjyqësor dhe betonizim i kontrollit të partisë mbi gjyqësorin. Katica Janeva e re.

Pavlina Crvenkovska u zgjodh anëtare e Këshillit Gjyqësor nga Kuvendi në Dhjetor të vitit të kaluar.

Nga viti 2006 deri në vitin 2020 ajo ka punuar si këshilltare gjyqësore në Gjykatën e Apelit të Shkupit. Më parë, nga 2004 në 2006, ajo ka punuar si Këshilltare e Shtetit në Qeveri, dhe gjithashtu ka punuar si Shefe e Njësisë në Ministrinë e Mbrojtjes. Nga viti 1998 deri në vitin 2002 ajo ka punuar si avokate dhe nga viti 1996 deri në vitin 1998 si Sekretare e Përgjithshme e Odës së Kapitalit Privat të Republikës së Maqedonisë.

Presidenti aktual i Këshillit Gjyqësor Kiro Zdravev mori detyrën në 27 Prill 2019.

Këshilli Gjyqësor përbëhet nga 15 anëtarë, tetë prej të cilëve zgjidhen nga gjyqtarët, tre zgjidhen nga Kuvendi dhe dy anëtarë, me propozimin e Presidentit të vendit. Anëtarët pa të drejtë vote përfshijnë Kryetarin e Gjykatës Supreme dhe Ministrin e Drejtësisë. Ata zgjidhen për një mandat prej gjashtë vjetësh, me të drejtën e një rizgjedhjeje tjetër

Nga shefi i stafit të Buçkovskit te një distributor i drejtësisë, nuk funksionon. Por akoma ndodh. Pavlina Crvenkovska nga një zyrtare partie e LSDM u bë presidente e Këshillit Gjyqësor. Pavarësia e gjyqësorit është një detyrim dhe një anëtar i partisë nuk mund të vendosë për punën e gjyqtarëve pa përvojë gjyqësore.

https://vecer.mk/makedonija/od-partija-shef-na-sudiite-sudskiot-sovet-pod-kontrola-na-partiski-funkcioner/

Cilat do të jenë vendimet e Crvenkovskës si partiake apo të pavarura?! Tani është mjaft e sigurt që presioni mbi gjyqtarët për të gjykuar burgjet dhe fajësinë për çështjet e SPO dhe kur nuk ka arsye do të rritet dhe për të persekutuar më tej njerëzit nga opozita ose nga kritikët e qeverisë.

Me Crvenkovska në krye të Këshillit Gjyqësor, ne përsëri do të shohim se si Prokurori Publik dhe gjyqësori punojnë nën diktimin e Zaev dhe si nuk ka asnjë procedurë kundër tij. Ne do të shohim se si nuk ka zgjidhje për Mafia 1 dhe 2, për Shik Jelak, për Eurostandard, për prokurimet publike të Petre Shilegov – avokat i të njëjtit Buckovski, për FSDH dhe Den Donchev, për pjesëmarrjen e gjykatësve dhe avokatëve në përpjekje për të dhënë ryshfet Orce Kamçev., për të gjitha skandalet dhe punët që as nuk janë mirëpritur.