Kabineti i Pendarovskit reagon ndaj hartës së Karakaçanovit të Bullgarisë së Madhe

32

Zyra e Presidentit Stevo Pendarovski reagoi pasi Zëvendës Kryeministri i Bullgarisë, Krassimir Karakachanov, njoftoi dje një kartolinë përshëndetëse për 8 Mars me një hartë të “San Stefano Bulgaria” që përfshin territorin e Maqedonisë së sotme.

“Presidenti Pendarovski, në lidhje me deklarata të tilla që vijnë nga Sofja, gjithmonë ka treguar se ato janë një shkelje e hapur e Marrëveshjes së Fqinjësisë së Mirë dhe minojnë besimin midis dy vendeve dhe popujve.
“Veprime të tilla janë në kundërshtim me parimet dhe vlerat themelore të Aleancës së NATO-s, në të cilën të dy vendet janë anëtare të barabarta,” lexohet në reagimin e kreut të shtetit.

  • Traditat, familja dhe ndershmëria. Bullgaria mbi të gjitha, njoftoi dje Karakachanov dhe kartolina përshëndetëse tregonte një nënë që mbante një fëmijë në krahë, me hartën gjeografike të “San Stefano Bulgaria” në sfond.