Ka shtetas të Maqedonisë së Veriut, në Korenë e Veriut, Maldive dhe madje edhe në Tanzani

46

Regjistrimi përfundoi dje, dhe u regjistruan 1,832,696 persona, ndërsa përmes aplikacionit në internet, 204,805 dravjanë maqedonas u vetëregjistruan në diasporë.

Shumica e tyre janë të listuara në vendet e Evropës Perëndimore, dhe shumë pak në vendet jashtë shtetit. Megjithatë, regjistrimi elektronik tregoi se ku ka qytetarë maqedonas në botë.

Sipas tabelës së regjistrimit, ka maqedonas edhe në Korenë e Veriut, përfshirë 14. maqedonas që jetojnë në Maldive, Republikën Dominikane, madje edhe në Antarktidë. Të paktën një maqedonas jeton në çdo vend në Afrikë, që do të thotë se më shumë se 200 maqedonas jetojnë në këtë kontinent. Shumica e maqedonasve janë në Mali – 43, në Egjipt – 23, në Gana – 16, në Sudan – 15, në Tanzani – 6, në Niger – 2. Dy maqedonas jetojnë në Jamahiriya arabe libiane, tre në Sudanin e Jugut, gjashtë në Tanzani , dy në Niger, 16 në Palestinë.

https://popis2021.stat.gov.mk/VebpopisStr/WebpopisDrz-30092021_2000.pdf?fbclid=IwAR2G8UiO1dQi4RVARvTajpo38ocgWiUi47EvTHJSaWksSy8kOi8HERJIrzE