Izet Mexhiti me dorëheqjen si koordinator i BDI në Parlament nxori blof Ali Ahmetin se BDI është e bashkuar

79

Izet Mexhiti nuk është më koordinator i grupit parlamentar të BDI-së. Për këtë ai e informoi kryetarin e Kuvendit, Talat Xhaferi, në një letër sot, duke përmendur mosmarrëveshjet në parti, për të cilat është folur në publik deri më tani, por askush nuk i ka konfirmuar publikisht.

Veprimi i Izet Mexhitit sot është në fakt një konfirmim i mbulimit mediatik – midis koordinatorit të grupit parlamentar Mexhiti dhe Kryetarit të Sarajit Blerim Bexheti, nga njëra anë, dhe Zëvendës Kryeministrit të Parë Artan Grubi dhe Ministrit të Jashtëm Bujar Osmani, nga ana tjetër.

Tani ish-koordinatori i grupit parlamentar të BDI-së,Izet Mexhiti, edhe ashtu është paraqitur rrallë në parlament muajt e fundit, ndërsa shumica parlamentare ka një “minus” me kuorum për mbajtjen e seancave plenare.

Pas takimit të fundit të Presidencës Qendrore të BDI-së muajin e kaluar,Ali Ahmeti tha se mosmarrëveshjet ishin zgjidhur dhe se partia ishte e bashkuar.

Por dorëheqja e Izet Mexhitit sot nxjer bllof udhëheqësin Ali Ahmetin ndaj të cilit ai shpreh besnikërinë në fund të letrës.

https://skopskoeho.mk/medhiti-podnese-ostavka-od-koordinator-vo-sobranieto-i-go-demantira-ahmeti-deka-dui-e-obedineta/