Helmime masive të macave dhe qenve në Maqedoni (FOTO)

225

Ditëve të fundit vërehet dukuri e helmimit masiv të qenve dhe maceve në Shkup dhe në Maqedoni. Për këtë dukuri ka reaguar shoqata Daisy Family Resque – Shkup, duke njoftuar se helmimet po bëhen nëpër vende të frekuentuara,

“Në periudhën e fundit, më saktësisht pas vendosjes së masave më të rrepta për parandalimin dhe mbrojtjen nga Covid-19 dhe kur hyri në fuqi edhe ora policore në të gjithë territorin e vendit, është vërejtur një rritje e numrit të helmimeve të kafshëve endacake, por edhe të qenve që janë në pronësi. Përkatësisht, bëhet fjalë për shpërndarjen e helmit Metomil ose që njihet më mirë si “Lanate”, në më shumë zona publike në të gjithë Shkupin dhe rrethinat e tij, një gjë e tillë dëshmohet edhe nga shoqatat e tjera dhe nga aktivistë të pavarur. Për shembull, të dielën (12 prill 2020), ishte helmua një qen enndacak që është nën përkujdesjen tonë, gjithashtu kemi informacion se është hudhur helm gjatë fundjavës së kaluar në lagjet Karposh, Radishani, Novo Lisiçe, Kozle, Vllae”, njodtojnë nga OJQ ‘Daisy Family Resque,

linku https://lokalno.mk/dejzi-femili-za-vreme-na-politsiskiot-chas-se-rasfrla-otrovot-na-poveke-javni-povrshini-niz-skopje/