Gjykata e Apelit konfirmoi dënimimin Bokit 13-9 vite burg dhe Katica Janevës-7 vite

129

Gjykata e Apelit në Shkup konfirmoi plotësisht vendimin për rastin “Haraçi” në të cilën Bojan Jovanovski – Boki 13 u dënua me nëntë vjet burg, ndërsa ish-prokurorja e PSP-së u dënua me shtatë vjet burg.

Siç thonë nga Gjykata e Apelit, ata shqyrtuan ankesat e dy të akuzuarve, si dhe të Prokurorisë për Krim të Organizuar dhe Korrupsionit, e cila kërkoi dënime më të larta, e cila vendosi t’i refuzojë ato dhe të mbështesë vendimet e shkallës së parë.

Me vendimin e Gjykatës së Apelit, vendimi bëhet i formës së prerë, pas së cilës Gjykata Penale në Shkup duhet tu dërgojë të akuzuarve një akt referimi për burg, ku ata do të duhet të vuajnë dënimin e tyre.