Gënjeshtrat e mëdha të Zaevit, e përdori nga ajri helikopterin,por nga toka automjetet zyrtare i shkuan,dyfish harxhime (FOTO)

37

Kryeministri Zoran Zaev në intervistën e mbrëmjes së sotme në Kanal 5 tha se ai dëgjoi kritikat nga qytetarët për fluturimin e sotëm të helikopterit për në Prilep, por tha se helikopteri sigurisht duhej të fluturonte për të mbushur orët, dhe ishte më e lirë sesa të udhëtonte me makinë që përherë për të ndiqen edhe nga dy makina të tjera.

Unë pashë që qytetarët reaguan. Piloti dhe helikopteri duhet të fluturojnë edhe nëse janë bosh, orët duhet të plotësohen. Unë nuk isha privat në Prilep, isha si zyrtar. Helikopteri konsumon më pak se eskorta Zaev dhe dy makinat që e ndjekin. Unë e kam përmbushur axhendën time. Avioni dhe piloti duhet të plotësojnë orët e tyre, tha Zaev.

Deklarata e tij është një përpjekje klasike për të manipuluar qytetarët pasi ata reaguan sot se Zaev dhe ministrat e qeverisë po fluturonin me helikopter në të njëjtën ditë kur koronavirusi mori 50 viktima nga Maqedonia.

Sipas matematikës së Zaevit, ishte më lirë të shkohej me helikopter në Prilep sepse nëse do të shkonin me automjete zyrtare do të shpenzonin më shumë. Edhe pse kjo deklaratë është pothuajse qesharake, edhe nëse besojmë se është kështu, Zaev nuk e pranoi para publikut se ai në të vërtetë bëri një shpenzim të dyfishtë.

Gjegjësisht, siç mësoi KURIR, sot helikopteri arriti në Prilep nga Shkupi, për Kryeministrin dhe ministrat, si dhe disa automjete zyrtare. Sikur kjo sjellje të mos ishte turp i mjaftueshëm, Zaev përsëri u përpoq të gënjejë se ai “shpëtoi” se automjetet zyrtare për zyrtarët dhe shoqëruesit e tyre me sigurinë nuk ishin atje. E vërteta është se ata ishin.

Nga ana tjetër, qeveria thotë se atyre iu desh të largoheshin me helikopter për shkak të një axhende të ngjeshur

Arsyeja e përdorimit të këtij automjeti lidhet me detyrimet dhe axhendat e Kryeministrit dhe ministrave dhe nevojën për racionalizimin e kohës, në mënyrë që secili prej tyre të kryejë me kohë detyrat e planifikuara në terren dhe të mund të kthehet në Shkup në kohë për qeverinë e rregullt dhe përgjegjësitë e kabinetit. Fluturimet e sotme janë brenda detyrimeve për përmbushjen e detyrueshme të orëve të punës mujore, të cilat sipas standardeve zbatohen si për pilotët ashtu edhe për avionët, thonë nga Qeveria.

Si përfundim, disa automjete zyrtare plus helikopteri u nisën nga Shkupi për në Prilep sot, vozisnin dhe kanë bërë harxhime të dyfishta për të. Zyrtarët mbërritën me makina nga helikopteri në ngjarjen zyrtare. Pastaj, me të njëjtat vetura zyrtare nga Prilepi u nisën për në Manastir, dhe prej andej në Shkup për t’i kthyer përsëri me helikopter Zaev, Filipçe dhe Bochvarski.

Matematika thotë se një shumë e madhe parash është shpenzuar për të bërë këtë ekskursion. Sigurisht që kjo kosto paguhet nga xhepat e qytetarëve. Pra, kur ata tashmë kanë treguar pakujdesi dhe pafytyrësi publike, të paktën le të mos gënjejnë publikun!